De geschiedenis van elektrische aanstekers.

Elektrische aanstekers mogen geen schade toebrengen aan de gebruiker

Begin april 2007 stopte de British Thermal Engines (BT Engines) met de verkoop van zo’n 1.200 model en 400 mintage aanstekerschelpen. De redenen voor de sluiting waren de inbraak en de brand in een garage waar de hulzen jarenlang waren opgeslagen, die als buitensporig werd beschouwd. Het rapport over de brand werd opgesteld door de BDA (UK Burglarographs) en de conclusies van het rapport luidden als volgt

“Gezien de aard van de brand en de mogelijke schade aan de cilinders zou het niet verstandig zijn het gebruik van deze aanstekers toe te staan”

Eveneens in 2007 schreef een oogarts dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, 1 op de 4 gevallen van accidentele brand het gebruik van een aansteker impliceert.

ZIJN aanstekers gebruiksvriendelijk

Toen aanstekers voor de massa werden ontworpen, kwamen ze met ontwerpen die gebruiksvriendelijk waren voor wie ze gebruikte. Er werden handaanstekers met verwisselbare geuren geproduceerd. Het idee was de gebruiker in staat te stellen een geur te vinden die hij naar believen kon gebruiken. Beginnen met wegwerpaanstekers werd een ongewenste optie, omdat ze werden geassocieerd met oplichting en werden beschouwd als een van de meest gevaarlijke speelgoed.

De palm van de gebruikershand

Om de kans op brand te verminderen, werden in de ontwerpen kenmerken zoals afgeronde randen en spiraalvormig verenstaal verwerkt. Het controleren van de vlam met een vuistbeweging van de duim behoort nu tot het verleden. Gebruikers kunnen precies zien waar de vlam het zwakst is en laten je weinig tijd om te reageren als ze hem toevallig te pakken krijgen.

Automatisch activeren

Met het moderne vernuft van het logo zijn aanstekers nu zo ontworpen dat ze worden geactiveerd door sensoren in de hand van de gebruiker, waarbij het flikkeren van een LED-trigger de gebruiker ervan bewust maakt dat de aansteker aanstaat en klaar is om te worden gebruikt. Het beste aan deze laatste versie van de technologie is dat ze automatisch is! Zo is er geen tussenkomst van de gebruiker meer nodig.

Efficiƫnt, oplaadbaar en slank

Andere aanstekers in dezelfde reeks zijn er in overvloed, allemaal met verschillende soorten sensorsystemen; sensoren op het handvat, sensoren onder het deksel en sensoren onder het deksel. De slanke is nog meer gestroomlijnd dan zijn elektronische tegenhanger. Sommige modellen kunnen worden gespecificeerd om tot 24 uur aan te blijven, een intrekbaar snoer en zelfs een batterijpak. De gebruiker hoeft zich gewoon geen zorgen te maken over waar zijn aansteker is.

Aanstekervloeistof

Er is tegenwoordig keuze uit verschillende soorten aanstekervloeistof, die allemaal ontworpen zijn om met elkaar te worden gebruikt. De vloeistof wordt in een spuit op zijn plaats gehouden en met een spuitpomp ingespoten. De meeste types bevatten een hoeveelheid vloeistof die tot 45 dagen in de aansteker kan blijven. De injectie gebeurt met een spuitpomp en meestal per dopje. Het soort vloeistof dat u gebruikt, hangt af van het type aansteker dat u gebruikt. U kunt kiezen uit een stijve, een vloeibare en een gel.

Aanstekervloeistof kan ook uit een ontsteker worden gehaald met een knijptube die zich in de voet van de aansteker bevindt. De capillaire verbinding wordt gebruikt om de verwarmde vloeistof van het reservoir naar het handvat te brengen. Naast de basis zit een veeraansluiting die helpt bij de aandrijving van de aansteker.

U kunt kiezen uit een aantal leveranciers die u het type aansteker kunnen leveren dat u wenst. Deze bedrijven kunnen u zelfs speciale aanbiedingen geven voor het type vloeistof en accessoires dat het beste bij uw behoeften past. Er is ook de mogelijkheid om uw bestelling gratis te krijgen als u bereid bent om de leverancier te ontmoeten om de aansteker te ruilen voor de vloeistof.

Er zijn vele redenen waarom mensen aanstekers gebruiken. Ze geloven in de merken van de aanstekers, geloven in de duurzaamheid en de onafhankelijke labels. Sommige van de huismerk aanstekers zijn ook zeer betrouwbaar.

Comments are Disabled